Medicii nu pot face execuția mai puțin crudă sfătuind o modalitate mai bună de executare

Aceste droguri sunt insuficiente, în mare parte din cauza blocării exporturilor de către producătorii europeni ca protest împotriva pedepsei capitale. Statele au căutat alternative: Florida a folosit recent midazolamul într-un cocktail cu trei medicamente pentru a-l executa pe William Happ, iar Missouri a folosit pentobarbitalul produs de o farmacie compusă.

Dar într-un interviu video cu MedPage Today, Joel Zivot, MD, anestezist la Universitatea Emory, a spus că nu există știință în spatele utilizării acestor medicamente pentru uciderea deținuților. Mai mult, a spus Zivot, statul este "suplinirea unui medic" când experimentează compuși care sunt folosiți pentru tratarea pacienților.

"Nu există droguri pentru pedeapsa capitală," Spuse Zivot. "Există compuși pe care trebuie să îi tratez pe oameni și că statul trebuie să-i execute."

"Ne străduim să încercăm să ne satisfacem directiva de etică pentru a nu vorbi despre asta," el a spus, "și totuși stând în brațe se simte și el greșit."

Pe 10 martie, m-am trezit la poarta din fața închisorii statului Florida, cu stetoscopul și manșeta tensiunii arteriale în mână, pentru a-l examina pe Robert Henry la cererea apărătorului său public.

Henry este programat să fie executat joi seară prin injecție letală. Crima sa a fost uciderea a două persoane în timpul unui jaf în urmă cu mai bine de 30 de ani.

Este un bărbat afro-american în vârstă de 55 de ani, cu hipertensiune, colesterol crescut și antecedente de fumat. Florida îl va executa pe Henry cu midazolamul, în combinație cu un medicament paralizant și clorură de potasiu. Midazolam este nou în acest scop; produce sedare, amnezie și, în dozele prescrise medical, îi lipsește capacitatea de a ucide.

Florida va face mortal ceea ce în mod natural nu este folosind o doză mult mai mare decât oricând dată de un medic. Științific, acest raționament este defect, deoarece medicamentul funcționează ca o cheie într-o încuietoare. Odată ce blocarea este plină, niciun medicament suplimentar nu crește eficacitatea. Mai rău, este puțin disponibil midazolamul. Suma utilizată pentru uciderea lui Henry ar fi putut trata 100 de pacienți care acum nu vor mai avea acces la midazolam.

Henry este probabil afectat de boala coronariană, frecventă la bărbații de vârsta, etnia și sănătatea sa. Hipertensiunea și boala coronariană îl plasează pe Henry în pericolul unui atac de cord din cauza scăderii tensiunii arteriale pe măsură ce este executat.

Când a fost semnat mandatul de moarte pentru Henry, el a fost pus sub supraveghere constantă. Când a fost mutat în închisoare, întreaga închisoare era închisă. Am fost dus într-o cameră din închisoare unde Henry aștepta.

Cum aș descrie o relație profesională cu Henry? Nu era pacientul meu. Dacă ar fi fost, îi datorez îndatoriri pe care nu le-aș putea asigura.

Am discutat despre sănătatea lui și a mărturisit apariția durerii toracice atipice. În alte circumstanțe, i-aș schimba medicamentele, i-aș comanda teste pentru a documenta boala coronariană, aș sfătui dieta și exercițiile fizice, toate pentru a permite o viață lungă. Nici o astfel de urmărire nu va avea loc.

Examinarea mea s-a dovedit, de asemenea, provocatoare. Confidențialitatea a fost exclusă imediat și a fost legat de mâini și picioare, ceea ce s-a dovedit a fi un obstacol nedumeritor în calea obținerii tensiunii arteriale. Împușcat, nu a putut să-și scoată pantofii și șosetele. Le-am asistat și le-am pus în picioare după examenul meu și i-am legat șireturile. Am discutat despre modul în care îi plăceau șireturile legate și strânse, astfel încât să nu-l prindă și să-l facă să se împiedice.

Am documentat o suspiciune ridicată de boală coronariană. I-am mulțumit pentru timpul petrecut și am fost condus departe, din închisoare și afară sub cerul înnorat din Florida.

Oamenii se întreabă ce i se datorează lui Henry, un dublu criminal condamnat și de ce ar trebui să-l trateze un medic? Unii spun că mila nu i se datorează domnului Henry, deoarece, cu mult timp în urmă, nu și-a arătat milă față de cei pe care i-a ucis. Pentru mine, datoria unui medic este de a oferi îngrijire imparțială. Dacă pacientul este nobil sau teribil, slujba mea nu se schimbă.

Cred că crima este greșită și cei care ucid ar trebui pedepsiți. Dar Constituția Statelor Unite interzice pedeapsa crudă și cred că utilizarea midazolamului pentru a-l executa pe domnul Henry va avea ca rezultat o moarte inutilă. Medicii nu pot face execuția mai puțin crudă sfătuind o modalitate mai bună de executare. Nu sunt instruit în executare. Medicalizarea pedepsei cu moartea a avut loc de către statul care acționează în locul medicilor, dar nu în scop.

Utilizarea midazolamului, un medicament în cantitate redusă, pentru a ucide atunci când ar trebui să fie utilizat pentru vindecare, este inacceptabilă. Ca o imitație de tulburare finală, executarea prin injecție letală are loc în timp ce se așează pe o cărucior, spre deosebire de "vechi sclipitor" și electrocutare, care are loc în timp ce stai așezat.

Executarea lui Robert Henry va fi o pedeapsă crudă, în ciuda obiecțiilor constituționale. Când va fi declarat decedat, va fi emis un certificat de deces și trebuie menționată cauza morții. Pentru toți cei executați în această țară, acea cauză de deces așa enumerată este întotdeauna "omucidere."

Joel Zivot, MD, este profesor asistent de anestezie și chirurgie la Școala de Medicină a Universității Emory și directorul medical al unității de terapie intensivă cardiotoracică de la Emory University Hospital Midtown.

Medicii ar trebui să se abțină de la discuții despre cum să îmbunătățească injecția letală, potrivit unui clinician care a devenit un critic sincer al modalității de execuție.

"S-ar putea să fie similar cu întrebarea unui pompier cât de bine arde o clădire," Joel Zivot crema urotrin, MD, a declarat pentru MedPage Today. "Mă ocup de salvarea vieților, nu de a le lua. Cred că medicii ar trebui să continue să afirme poziția standardului de practică a medicinei, care se pronunță împotriva uciderii."

Zivot este profesor asistent de anestezie și chirurgie la Școala de Medicină a Universității Emory și director medical al unității de terapie intensivă cardiotoracică la Spitalul Universitar Emory din Midtown din Atlanta.

Zivot s-a arătat împotriva umanității voalate a injecției letale și a lucrat cu avocații apărării în cazurile recente la condamnarea la moarte, deoarece lipsa de droguri a trimis închisorile în căutarea alternativelor netestate.

De exemplu, l-a examinat pe Robert Henry, care a fost executat în Florida în martie, și a scris un editorial care a apărut în USA Today înainte de executarea lui Johnny Dale Black din Oklahoma.

Execuția greșită a Oklahoma a lui Clayton Lockett la începutul acestei săptămâni ar trebui să creeze un impuls pentru ca medicii să-și rupă tăcerea cu privire la această problemă dacă se simt obligați, a spus Zivot. Vineri după-amiază, președintele Barack Obama a chemat situația "profund tulburător" și a cerut procurorului general Eric Holder să revizuiască procedurile de pedeapsă cu moartea din toată țara.

Zivot a spus că se pare că Lockett a murit înăbușit – "o execuție foarte crudă și probabil o execuție dureroasă și o execuție terifiantă" – și că injecția letală ar trebui să se confrunte cu anchete serioase, deoarece nu pare să îndeplinească protecțiile constituționale împotriva pedepselor crude și neobișnuite."

Ultima actualizare 24 ianuarie 2015

Numai Michael Moore cunoștea combinația cu seiful din dulapul dormitorului său. Își închisese rețetele pentru durere cronică și insomnie, astfel încât cei doi copii mici ai săi nu puteau intra în ei.

După cum sa dovedit, Moore, în vârstă de 49 de ani, avea nevoie de protecție.

Pe 3 noiembrie 2012, Moore, un analist de calculatoare din Milwaukee care a suferit cu leziuni grave la genunchi cu ani în urmă, a murit din cauza unei supradoze accidentale. Când poliția a deschis seiful, au găsit sute de două tipuri de pastile pe bază de rețetă: opioide și benzodiazepine.

Dubla problema

Înregistrările de prescripție arată că, pe măsură ce utilizarea opioidelor precum OxyContin și Vicodin a crescut în anii 2000, la fel a făcut și utilizarea "benzos" precum Xanax, Klonopin și Ativan, deoarece utilizatorii de opioide au descoperit că tranchilizantele pot crește "înaltul."

Datele furnizate către Journal Sentinel și MedPage Today arată că medicamentele sunt din nou în creștere, crescând de la 80 de milioane de prescripții în 2006 la 94 de milioane în 2013, potrivit IMS Health, o firmă de cercetare a pieței medicamentelor.

Acum, mii de americani mor în fiecare an după ce au amestecat opioide și benzodiazepine.

Combinația a apărut în 30% din cele 16.651 de decese prin supradozaj cu analgezice narcotice în 2010, cel mai recent an pentru care au fost disponibile date, potrivit Centrelor SUA pentru Control și Prevenire a Bolilor.

Moartea lui Moore a fost una dintre cele 41 de decese accidentale de supradozaj din județul Milwaukee în 2012, în care persoana a luat atât o benzodiazepină, cât și un opioid pe bază de rețetă, conform înregistrărilor furnizate de cabinetul medicului. Aceasta reprezintă mai mult de jumătate din cele 71 de decese accidentale de supradozaj care implică opioide.

Când poliția a folosit un cod special al fabricii pentru a deschide seiful lui Moore la 3 zile după ce a murit, au găsit sute de pastile în interior, inclusiv 82 pastile de oxicodonă și mai mult de 400 de benzodiazepine. Raportul medicului legist a spus că a luat opioid oxicodonă, trei benzodiazepine diferite și că a băut și el.

Vătămarea lui Moore din cădere a necesitat opt ​​operații și a suferit dureri cronice, potrivit mamei sale Jackie Lentz. De asemenea, suferea de insomnie și avea boli de inimă. Ea a menționat că toate medicamentele au fost prescrise.

"Lucrurile s-au tot înrăutățit," Spuse Lentz. "El a încercat să ducă o viață oarecum normală prin intermediul medicamentelor."

Repetarea greșelilor din trecut

SUA își iubesc mult timp tranchilizantele, iar creșterea recentă a utilizării medicamentelor mai noi este similară cu vechile elemente de bază, cum ar fi Miltown (meprobamatul) la sfârșitul anilor 1950 și începutul anilor 1960 și Librium și Valium în anii 1960 și 1970.

În aceste cazuri, creșterea a fost alimentată nu de științe bune, ci de marketingul companiei de medicamente – iar acum medicina americană poate repeta ciclul.

"Ne îndreptăm în aceeași direcție pe care o făceam înainte," a declarat Jerome Wakefield, dr., profesor de asistență socială și psihiatrie la Universitatea din New York și co-autor al "Tot ce trebuie să ne temem: transformarea psihiatriei anxietăților naturale în tulburări mentale."

Wakefield a spus că este deosebit de îngrijorat de medicii care practică asistența medicală primară care scriu prescripții pentru medicamente fără a avea timp să monitorizeze în mod corespunzător pacienții.

El a spus că americanii sunt din ce în ce mai tratați cu opioide pentru durere, hipnotice, cum ar fi Ambien pentru tulburări de somn, antidepresive și benzodiazepine.